הפחד והחרדה סביב תאונות ביתיות, הם דאגות אמיתיות ומשמעותיות בקרב הורים רבים. החל מהתקנת סורג בטיחות, ועד לאבטחת רהיטים ושימוש באמצעי בטיחות בבית – כך תיצרו סביבה שבה הילדים יכולים לחקור, להתפתח, ללמוד ולגדול ללא סיכונים מיותרים

עבור כל הורה, בטיחות ילדיו היא מעל הכל. הבית, המבצר החם, הבטוח והנעים של המשפחה, יכול להיות גם מקום שבו אורבות סכנות פוטנציאליות. הפחד והחרדה סביב תאונות ביתיות של הילדים, הם דאגות אמיתיות ומשמעותיות בקרב הורים רבים, שלעתים קרובות עושים מאמצים רבים כדי ליצור סביבה בטוחה ומוגנת עבור ילדיהם. החל מהתקנת סורג בטיחות לילדים ועד לאבטחת רהיטים והתקנת אמצעי בטיחות בבית, המטרה היא ליצור סביבה שבה ילדים יכולים לחקור, ללמוד ולגדול ללא סיכונים מיותרים.

סורג ״בטן״ לחדר הילדים – אמצעי בטיחות שחייבים להכיר

אמצעי בטיחות אחד שחשוב שתכירו, במיוחד אם המשפחה שלכם מתגוררת בבניין רב קומות או בית עם מספר קומות, הוא סורג בטיחות, המכונה גם סורג ״בטן״, המיועד להתקנה בחדרי ילדים.

מהו בדיוק סורג בטן ולמה אתם זקוקים לאחד כזה?

סורג ״בטן״, המכונה גם סורג בטיחות או מגן, הוא מחסום מגן המותקן על חלונות, מרפסות או שטחים פתוחים אחרים. סורגים אלו נועדו למנוע מילדים ליפול או לטפס החוצה מתוך חללי הבית. למרות שהם ממלאים תפקיד בטיחותי קריטי, סורגי בטן יכולים להיות גם אסתטים ונאים, ואפילו לשדרג באופן דרמטי את עיצוב החוץ והפנים של הבית. לעתים קרובות, הם מגיעים בעיצובים שונים הכוללים דוגמאות מעולם הילדים, כגון פרחים, כוכבים ועננים. למעשה, בהתקנת סורגים מסוג זה בחלון החדר, אתם גם יכולים לישון בשקט, בידיעה שחדר הילדים מוגן, וגם להנות מעיצוב עדכני מבפנים ומבחוץ. 

לנטרל את הסיכון לנפילות: החשיבות של סורגי בטיחות בבתים בקומות גבוהות

בעוד שבבתים בקומת קרקע נהוג להתקיןסורגים לחלונות מחשש לפריצות ולחדירות,  בבתים הממוקמים בקומות גבוהות, הסיכון לנפילות מחלונות או מרפסות עולה משמעותית. ילדים הם יצורים סקרנים מטבעם, והם עשויים שלא להיות מודעים לסכנה הכרוכה בהתקרבות לאזור החלון או המרפסת. התקנת סורג בטיחות ״בטן״, היא צעד פרואקטיבי להפחתת סיכונים אלו. הוא מספק מחסום פיזי השומר על בטיחות הילדים ועדיין מאפשר אוורור נאות וחדירה של אור טבעי אל פנים חלל החדר.

כיצד עוד תוכלו לשפר את רמת הבטיחות בבית בו מתגוררים ילדים?

בעוד שסורגי בטן הם אמצעי בטיחות חיוניים ואפקטיביים, ישנם מספר צעדים נוספים שהורים יכולים לנקוט, על מנת להבטיח שהבית יהיה אזור בטוח עבור ילדיהם.

אבטחת רהיטים ומכשירי חשמל

רהיטים ומכשירי חשמל גדולים, צריכים להיות מעוגנים היטב לקירות כדי למנוע התהפכות, מה שנחשב לגורם נפוץ לפציעה בקרב ילדים צעירים. מומלץ לעגן לקיר מדפי ספרים, שידות, טלוויזיות ופריטים כבדים אחרים.

כיסוי שקעים והרחקת מכשירים קטנים מהישג ידם של הילדים: בטיחות בחשמל

כיסוי שקעי חשמל, אבטחת כבלים והרחקת מכשירי חשמל קטנים מהישג ידם של הילדים, הם צעדים קריטיים למניעת סכנות הקשורות בחשמל. לא פחות חשוב, להסביר, לתדרך ולחנך  את הילדים לגבי הסכנות שבמשחק עם שקעים ומכשירי חשמל.

בטיחות במדרגות: התקנת מעקות ושערים

גרמי מדרגות עלולים להיות מסוכנים עבור ילדים קטנים. התקנת שערי בטיחות בחלק העליון והתחתון של גרם המדרגות, עשויה למנוע נפילות. חשוב גם להבטיח שהמעקות מאובטחים ושאזור המדרגות מואר היטב.

מנעולים ומגני חלונות

מעבר לסורגי בטן, מנעולי חלונות ומגנים יכולים לספק שכבת בטיחות נוספת, במיוחד בחדרים שבהם הילדים מבלים זמן רב.

אחסון בטוח של חומרים מסוכנים

יש לאחסן את כל החומרים המסוכנים, לרבות חומרי ניקוי, תרופות וכלים חדים, הרחק מהישג ידם של ילדים, רצוי בארונות נעולים.

בטיחות בחדר האמבטיה: מניעת החלקה

משטחים למניעת החלקה בתוך האמבטיה ועל רצפות האמבטיה, עשויים למנוע נפילות. בנוסף, שמירה על מוצרי טיפוח ומכשירים חשמליים כמו מייבשי שיער מחוץ להישג ידם של ילדים היא חשובה ביותר, שכן הימצאותם באזור עם מים מגבירה את הסיכון להתחשמלות.

בטיחות באש: גלאי עשן ומטף נגיש

התקינו גלאי עשן באזורים מרכזיים והחזיקו מטף כיבוי במקום נגיש. למדו את הילדים בטיחות אש בסיסית, והכינו תוכנית ברורה למקרי חירום.

אזורי משחק בטוחים

מהרגע שהתינוקות מתחילים לנוע בכוחות עצמם, אין הורה שלא נכנס למתח, ולא חולם על האפשרות לרפד את כל הבית בכדי למנוע תאונות. אז אמנם אין באמת אפשרות לאבטח את הבית כולו, אבל כן ניתן להגדיר אזורים בטוחים. יצירת אזורי משחק ייעודיים שבהם הסיכונים ממוזערים, עשויה לספק לילדים מרחב בטוח למשחק חופשי ולחקירת הסביבה. עם זאת, גם באזורים אלו חשוב לבצע בדיקה שגרתית של צעצועים ומשחקים, לצורך איתור סיכונים פוטנציאליים כמו חלקים קטנים או קצוות חדים.

בטיחות במים: גם אם מדובר בבריכה מתנפחת בחצר

אם התברכתם בבריכה פרטית, ואפילו אם אתם נוהגים לנפח בריכה קטנה לילדים בקיץ, חשוב להתקין גדר סביבה, עם שער ננעל, או לכל הפחות – להשגיח על הילדים ״בשבע עיניים״ כל עת שהם בתוך המים. לעולם אל תשאירו ילדים ללא השגחה בקרבת מים.

עזרה ראשונה ומוכנות לשעת חירום

החזקת ערכת עזרה ראשונה מצוידת היטב והיכרות עם נהלי עזרה ראשונה בסיסיים, יכולה להיות חשובה לאין ערוך במקרה של תאונה. כמו כן, ודאו שמספרי החירום בטלפון שלכם נגישים בקלות.

לסיכום, יצירת סביבה ביתית בטוחה היא מאמץ רב-צדדי, החורג מהתקנת מאפיין בטיחות אחד כמו סורג בטן. הדבר כרוך בגישה מקיפה המתייחסת לסכנות פוטנציאליות שונות. על ידי שילוב של אמצעי בטיחות אלה, לצד השגחה שוטפת וחינוך מתמיד לגבי סיכוני בטיחות, הורים יכולים להפחית באופן משמעותי את הסבירות לתאונות וליצור מרחב בטוח ונעים עבור ילדים. השקט הנפשי הנובע מהידיעה שהבית שלכם בטוח ככל האפשר עבור הילדים הקטנים שלכם, הוא דבר שאין להפריז בחשיבותו.